A hámozott retket vágjuk vékony szeletekre. Sózzuk meg és pihentessük 30 percig, majd nyomkodjuk ki belőle a felesleges nedvességet.
Forrósítsuk meg a vajat és az olajat, majd pirítsuk meg rajta a vékonyra szeletelt hagymát. Tegyük rá a retket, sózzuk és borsozzuk meg, majd adjuk hozzá az egész rozmaringágat.
Pároljuk puhára, állítsuk nagyra a lángot, és folyamatos kevergetés mellett párologtassuk el a felesleges folyadékot. Hintsük meg a hagymás retket a liszttel, és pirítsuk 1 percig. Öntsük fel a tejjel, és lassú tűzön forraljuk 5 percig. Távolítsuk el a rozmaringot, majd pürésítsük a levest botmixerrel.
Forrón tálaljuk. Pirított zsemle- vagy kiflikocka illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.