A retket megtisztítjuk, megmossuk, és néhány zsenge levelet félreteszünk a díszítéshez. A retekszemeket felszeleteljük, a megtisztított hagymát finomra vágjuk, a bacont apróra kockázzuk. Egy fazékban megolvasztjuk a vajat. A baconnel együtt rádobjuk a hagymát, és megpároljuk. Hozzákeverjük a mézet, felöntjük az alaplével, majd felforraljuk és kb. 20 percig főzzük.
A retket néhány szelet kivételével a levesbe szórjuk. Hozzáöntjük az írót és összemelegítjük, de már nem forraljuk. A levest az edényben botmixerrel pürésítjük. Végül megsózzuk, megborsozzuk, és adagonként csészébe, tálkába vagy mélytányérba merjük. A félretett retekszeletekkel és -levelekkel, valamint petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.