Először is iszunk egy fél pálinkát. Az egyik hagymát karikára vágjuk és besózzuk. A másfél centisre vágott halszeleteket is megsózzuk és közéjük helyezzük a hagymakarikákat, lefedjük és a hűtőbe tesszük minimum 1 órára, de akár egy éjszakára is
A másik hagymát feldaraboljuk és zsíron vagy olajon üvegesre pirítjuk, nagy fazékban vagy bográcsban. Felaprítjuk a paradicsomot és a paprikát, kicsit sózzuk, hogy levet eresszen a hagymán. Levesszük a tűzről, és hozzáadunk másfél ek pirospaprikát, óvatosan, mert ha odaég, keserű lesz.
Felöntjük 1,5 liter meleg vízzel, sózzuk, és beletesszük a szeletelt apróhalat, pontyfarkot, illetve az úszóit. Megkóstoljuk, hogy finom-e a bor, majd felforraljuk és felét a levesbe öntjük, majd belehelyezzük a kockára vágott burgonyát, a bepácolt halszeletek hagymáját, az 1db karikára vágott fokhagymát, a darált erős paprikát. Kis lángon 45-60 percig főzzük az alaplevet, - pótoljuk az elfőtt vizet.
Mielőtt lekapcsolnánk a gázt vagy levennénk a kondért a tűzről, 2 liter vizet öntünk az alaplébe és kiszedünk belőle mindent, és közepes lyukú tésztaszűrőn át belepaszírozzuk a lébe. Az így kapott levet felforraljuk, beletesszük a másfél evőkanál fűszerpaprikát, - Tüzes Piros paprikát ha igényli a társaság-, törünk bele egy fokhagymát, s beleöntjük a bor másik felét. Megkavarjuk kb. 10 percig, s belerakjuk a halszeletek, de itt már nem kavargatva, vigyázva kis lángon 5 percig főzzük. Ha esetleg van belsőségünk nyugodtan behelyezhetjük a halszeletekkel együtt a halászlébe
Kenyérrel és hegyes erős paprikával tálaljuk, tűzforrón. Az ínyencek főzhetnek bele, házi vastag metéltet is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.