A hámozatlanul félbevágott 3 db narancsot felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi ellepi. Lassú tűzön felforraljuk, majd 30 percig főzzük. Ezután kivesszük és félretesszük.
A narancsmártás hozzávalóit közepes tűzön kevergetjük a méz feloldódásáig, majd óvatosan összeforraljuk kb. 10 perc alatt. Beleforgatjuk a fél narancsokat, majd kiemeljük és félretesszük.
A szójamártás hozzávalóit egy kisebb edénybe tesszük, és közepes tűzön kevergetjük a cukor feloldódásáig. Ezután felforraljuk és óvatosan főzzük 5 percig.
A kacsákat leforrázzuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, majd megszurkáljuk, és a szójamártással egyenletesen megkenjük. Ezután a mellükkel lefelé egy tepsibe fektetjük, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre.
A kacsákat megfordítjuk, ismét megkenjük a fényező szójamártással, és változatlan hőfokon készre sütjük további kb. 40 perc alatt. Közben a keletkező szafttal locsolgatjuk. Végül kivesszük a tepsiből, és alufóliával letakarva pihentetjük 5 percig, mielőtt feldaraboljuk. A fél narancsokkal együtt tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.