A kacsát megtisztítjuk, megmossuk és szárazra töröljük, a belsőséget, a nyaki bőrt és a szárnyvégeket félretesszük. Az almákat negyedeljük és eltávolítjuk a magházat. A kacsát kívül-belül megsózzuk, és a hasüregbe helyezzük az almagerezdeket, az üreg nyílását megtűzzük hústűvel.
Bedörzsöljük a húst a só és bors keverékével, és pihentetjük egy órán keresztül. Feldaraboljuk az egyik hagymát, és a tepsibe helyezzük. Mellétesszük a lenyesett bőrt és szárnyvéget, majd ráfektetjük a kacsát.
Aláöntünk egy deciliter vizet, lefedjük alufóliával, és 170 fokos sütőben 80 percig sütjük. Eltávolítjuk az alufóliát, és a pecsenyelével locsolgatva ropogósra sütjük a húst. Közben feldaraboljuk a répát és a másik hagymát, és lábasba tesszük a belsőséggel és a babérlevéllel együtt.
Felforraljuk egy deciliter vízzel, majd a kacsahús mellé öntjük. A megpuhult húst kiemeljük, a pecsenyezsírt lábosba öntjük. Beleszórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, és felforraljuk. A húst darabokra vágjuk. A sültet a mártással és az egyben sült almával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.