- Megpucoljuk és kockára vágjuk a krumplit. Megmossuk a kacsmellett, és - anélkül, hogy a húsba vágnánk - haránt irányban bevagdossuk a bőrét, és enyhén besózzuk.
- A krumplit egy lábosba tesszük, és sós vízben puhára főzzük. A tojást egy közepes méretű tálba ütjük, és hozzáadjuk a kihűlt krumplit, sót, borsot, szerecsendiót és a lisztet. Krumplinyomóval, vagy egy villával összegyúrjuk, amíg formázhatóvá nem válik, majd nedves kézzel, kb. 4-5 cm átmérőjű fánkokat gyúrunk.
- Forrósítsuk fel a kókuszolajat, 240°C-ra, és süssük arany-barnára a fánkokat. Ha kész, szedjük ki egy tányérra, és alufóliával letakarva tartsuk melegen.
- Miközben a fánkok sülnek, bőrös oldalával lefelé tegyük a kacsamelleket a felforrósított, száraz serpenyőbe, és kezdjük el kisütni a zsírját. Amikor a bőre pirulni kezd, fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is. Ha túl sok a zsírja, egy evőkanállal merjük ki a felesleget a serpenyőből. Ahhoz, hogy rozé legyen a kacsamell, mindkét oldalát kb. 7-7 percig kell sütni. Ha kész, szedjük ki egy tányérra, és alufóliával letakarva, tartsuk melegen.
- A kacsapecsenye szaftban felforraljuk a balzsamecetet, majd, folyamatos kavarás mellett belerakjuk a mézet. Ha kb. a negyedére sűrűsödik a mártás, akkor elkészült.
- Felszeleteljük fel a kacsamelleket, nagyjából 1 centis szeletekre, meglocsoljuk a mézes öntettel, és burgonyafánkkal tálaljuk!
Jó étvágyat kívánunk!
(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon !)