A kacsamelleket, a közepétől kifelé haladva beirdaljuk, ügyelve rá, hogy a bőrt ne vágjuk át teljesen. Ezek után jó alaposan megsózzuk és félretesszük állni, amíg elkészítjük az öntetet a kacsára.
Az egyik narancsot megmossuk, majd 3 részre vágjuk. Az így kapott részeket hat egyenlő részre vágjuk, majd kevés olívaolajon karamellizáljuk (a héját nem kell csak a belső részeket). Ha kész félre tesszük. Ugyanebbe az edénybe belecsavarjuk a másik narancs levét, hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt a cayenne borsot, egy csipetnyi sót, és ízlés szerinti fahéjat (még izgalmasabb az íz, ha kis gyömbért is teszünk hozzá). Közepes tűzön összeforraljuk.
A karamellizált narancsot egy tepsibe helyezzük. Rátesszük a kacsamelleket, majd a felforrt öntetet ráöntjük úgy, hogy befedje tejesen a melleket. 140 fokon, 2 órán át sütjük. Két óra után 10-15 percig 200 fokon sütjük, hogy a bőre ropogós legyen.
Amíg sül a kacsamell, elkészítjük a salátát. Egy póréhagymát megmosunk, és karikára vágunk. Megtisztítjuk az almát és a körtét, majd apró kockákra vágjuk. A füstölt sajtot szintén apró kockákra vágjuk. Az egészet egy edénybe bele tesszük hozzáadjuk a joghurtot és ráreszeljük a cheddar sajtot. Összeforgatjuk, és amíg a kacsa sül, hűtőbe rakjuk.
Amikor kész a kacsa, vékony szeletekre szeljük, és úgy tálaljuk a rizzsel, és a salátával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.