- A zöldborsót kifejtjük és megmossuk, a karalábét és a répát megtisztítjuk és meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk. A zöldségeket annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, majd pár perc alatt roppanósra főzzük.
- Közben a vaj és az olaj keverékén a lisztet rövid idő alatt lepirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát, félrehúzzuk, felöntjük a hideg tejjel, jól elkeverjük, majd a forrásban lévő főzelékbe öntjük. Újraforrásig folyamatosan kevergetjük, közben megsózzuk, és egy kevés borssal és cukorral ízesítjük. Rövid ideig kis lángon tovább főzzük egy kicsit, ha elkészült, akkor pedig az apróra vágott petrezselymet is beletesszük, de azzal már nem főzzük.
- A virsliket kicsit bemetsszük, forró olajban, közepes hőfokon egyszer megfordítva megsütjük, és a főzelékhez tálaljuk.
SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: FINOMFŐZELÉK, AHOGY MÉG NEM KÉSZÍTETTED
13 RETRÓ KAJA, AMI ÖRÖKRE BELEÉGETT AZ EMLÉKEINKBE
ÍGY MOSD TÖKÉLETESEN TISZTÁRA A ZÖLDSÉGEKET ÉS GYÜMÖLCSÖKET!