A mákos ganache-t elkészítéséhez a tejszínt felforrósítjuk egy kis lábasban a csipet sóval, majd ráöntjük óvatosan a kimért fehércsokira. Homogén krémet keverünk belőle, hozzáadjuk a darált mákot, elkeverjük és habzsákba töltve pihentetjük a hűtőben, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik a krém.
Az omlós tésztaréteghez a lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, majd minden más hozzávalót belemérünk és gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrunk belőle. Becsomagoljuk folpackba és a hűtőbe/fagyasztóba tesszük fél órára pihenni.
A piskótához a sütőt bekapcsoljuk 190 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kihabosítjuk a csipet sóval és cukorral, szép fényes habot kell, hogy kapjunk. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, keverünk rajta néhányat majd spatulára váltva, az összeszitált szárazanyagokat is belekeverjük óvatosan. Beleöntjük a tortaformába, karikába és kb. 25 perc alatt készre sütjük. Ellenőrizzük folyamatosan, ne száradjon ki a tészta.
Az almatöltelékhez a bort a fűszerekkel és a mézzel, sóval felforraljuk, az almát megtisztítjuk és feldaraboljuk. A borban pár perc alatt félpuhára főzzük. Leszűrjük, félretesszük.
A mák- és a diótöltelékhez a mákot és a diót (külön-külön) összekeverjük a darált keksszel, a fehérbort felforraljuk a mézzel, cukorral, fűszerekkel, fehérborral majd leforrázzuk minkettőt.
Mindhárom tölteléket hagyjuk kihűlni.
Amíg minden pihen, elővesszük az omlós tésztát, lisztezett felületen kinyújtjuk kb. fél cm vékonyra, kiszúrjuk a tortakarikával megegyező méretre, megszurkáljuk villával és sütőpapíros tepsire tesszük. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 10 perc alatt késre sütjük. Ha kivettük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd három vékony részre vágjuk.
A tortakarikát egy tálra tesszük és elkezdjük összerakni a tortát. Alulra egy piskótalap kerül, amit bőségesen megkenünk szilvalekvárral. Erre tesszük a mákos tölteléket, elegyengetjük, majd következő rétegként az omlós tészta lap kerül. Ezt megint megkínáljuk egy jó adag szilvalekvárral, aztán jön egy másik piskóta réteg, aztán az alma töltelék. Utána a diós töltelék. Végül az utolsó piskótával zárjuk.
A tetejére a habzsákból szép kis cseppeket nyomunk a mákos fehércsoki krémből és díszítjük, tetszés szerint.
Nézd meg videón, hogyan készül a flódni ihletésű torta
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.