Az eredeti florentin-szelet elkészítéséhez a lisztet egy tálban összekeverjük a sütőporral.
Hozzámorzsoljuk a hideg vajat, a porcukrot, a tojást és a vaníliáscukrot, majd gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, folpakba bugyoláljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
A cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk, és egy tálban összekeverjük. A mézet, a tejszínt, a margarint és a cukrot összeforraljuk, belekeverjük a mandulát és az aprított gyümölcsöket, majd hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírból kivágunk egy sütőlap nagyságú lapot, ráhelyezzük a kicsomagolt tésztát, kissé ellpítjuk, és befedjük egy másik sütőpapírral. A két papírlap között 3 mm vastagra, és kb. tepsi méretűre nyújtjuk a tésztát. Ha kész, a kilógó részeket leszabjuk, majd papírostul a tespire húzzuk, a felső papírt lehántjuk. Rákenjük a mézes-gyümölcsös-mandulás masszát.
A florentin tésztáját 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és középső bordamagasságon 30-35 percig sütjük.
Az elkészült süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy vonalzó segítségével azonos méretű szeletekre vágjuk.
Gőzfürdő felett csokoládét olvasztunk, és egyesével belemártjuk a sütemény egyik vagy mindkét végét. Rácsra helyezve hagyjuk, hogy a felesleg csoki lecsöpögjön, és teljesen megdermedjen a süteményeken.
Nézd meg videón, Szekeres Adrien, hogyan készíti az eredeti florentin szeletet
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.