Egy tálban a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót összekeverjük, majd hozzáöntjük az ananászlevet és alaposan összedolgozzuk.
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk és alaposan összedolgozzuk a lisztes keverékkel. Belekeverjük a felvert tojást és a vaníliaaromát is.
A fordított muffin tetejéhez egy kisebb tálba öntjük a barna cukrot, hozzáadjuk az olvasztott vajat, jól elkeverjjük, majd 1-1 evőkanállal a muffintepsi mélyedéseibe teszünk belőle úgy, hogy a mélyedések alját a szirup teljesen elfedje.
A darabolt ananászkonzervet leszűrjük, és a gyümölcsszeleteket virág alakzatban a mélyedésekbe helyezzük. Rákanalazzuk a muffin tésztát, majd 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
A kész muffinokat kiborítjuk a formából, és úgy tálaljuk, hogy az ananászszeletek legyenek a sütemények tetején. Ízlés szerint sütőben szárított ananászvirágokkal díszítjük.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a fordított ananászos muffin:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.