Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházat, és vékonyan felszeleteljük az almacikkeket. Meglocsoljuk a citromlével, és összeforgatjuk, hogy ne barnuljon meg. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, és elhelyezzük rajta az almaszeleteket, majd megszórjuk kristálycukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal (2-3 sor alma kerüljön egymás tetejére).
A vajat felolvasztjuk, majd lehűtjük. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a tejet, majd simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, ízlés szerint őrölt fahéjjal, majd hozzászitáljuk a vajas keverékhez. Ezután hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd alaposan összekeverjük.
A tortaformában lévő almaszeletekre egyenletesen ráöntjük a masszát. A tortát előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt készre sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük (én légkeverésnél 160 fokon 40 percig sütöttem, és kb. a sütési idő felénél letakartam egy sütőpapírral, nehogy nagyon megbarnuljon a tészta).
A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy hirtelen mozdulattal átfordítjuk egy tálcára, hogy az alma kerüljön felülre.
Megjegyzés
Tálalás előtt ízlés szerint megszórhatjuk még fahéjas porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.