A töltelékhez a meggyet megmossuk, leszárazzuk és kimagozzuk. Közepes méretű tálban összekeverjük az ecettel, a 2 ek cukorral, a fahéjjal és 1-1 csipet sóval, borssal, majd állni hagyjuk legalább 20 percig.
A tésztához a felkockázott hideg vajat keverőtálban összeforgatjuk a liszttel, a cukorral és a sóval. Robotgép gyúrópálcájával beledolgozzuk a tojássárgáját, és sima gombóccá dagasztjuk. Közben a masszát 1-2 ek jéghideg vízzel lazítjuk. Végül megszórjuk némi liszttel, folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük legalább 1 óra hosszat.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A tűzhelyen felmelegítünk egy kb. 25 cm átmérőjű, sütőbe rakható edényt. Beleöntjük a 2/3 bögre cukrot, elkeverjük a 6 ek vajjal, és addig melegítjük, amíg bugyogni kezd. Ekkor hozzáadjuk a meggyből kinyomkodott folyadékot, közepes tűzön felforraljuk, és kevergetve sziruppá főzzük 8-10 perc alatt. Beleforgatjuk a meggyet, újraforraljuk, és közepes tűzön főzzük további 8-10 percig. Ezután félrehúzzuk, és elrendezzük a gyümölcsöt, hogy egy rétegben teljesen befedje az edény alját.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 30 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, a meggyrétegre terítjük, és a túllógó szélét késsel vagy kis spatulával óvatosan a gyümölcs és az edény fala közé nyomkodjuk. Az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 12-15 perc alatt, majd a rácsra tett edényben hűlni hagyjuk 15 percig.
Végül a tésztát késsel elválasztjuk az edénytől, és a tortát a meggyel felfelé tálcára borítjuk. Tetszés szerint megszórjuk durvára aprított, pirított mogyoróval és mentalevéllel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.