A gluténmentes lasagne elkészítéséhez a bolognai raguhoz a hagymát és a bacont apró kockákra vágjuk, és egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst és a zúzott fokhagymát, és az olajon fehéredésig sütjük.
A sárgarépát vékonyra reszeljük, a zellerszárat apró kockákra vágjuk, és a húshoz adjuk. Ezután fedő alatt puhára pároljuk a ragut. Ha szükséges, egy kevés vizet adjunk hozzá.
Ha puha a hús, hozzákeverjük a darabolt paradicsomot, a paradicsompürét, fűszerezzük cukorral, sóval, borssal, oregánóval, római köménnyel és felaprítótt petrezselyemmel, és pár percig rotyogtatjuk.
A tésztához a lisztet egy keverőtálba mérjük, ráütjük a tojásokat, sózzuk és ráöntjük a vizet, majd rugalmas tésztát gyúrunk belőle. A tésztát fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 30 percre. A tésztát ezután 5 egyenlő részre osztjuk, és rizsliszttel megszórt felületen kinyújtjuk egész vékony téglalapokká.
Egy kis méretű tepsiben rétegezzük a tésztát a raguval, a tetejét megszórjuk gazdagon reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.