Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk fel. Megdinszteljük rajta a megpucolt, apróra vágott vöröshagymát.
Amikor a hagyma üvegesre sült, hozzáadjuk a darálthúst. Elkeverjük, majd felöntjük a paradicsomszósszal.
Megsózzuk, megborsozzuk, fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal. Hozzáadunk 2-3 darab megmosott, felkockázott koktélparadicsomot. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
Elkészítjük a besamelmártást: egy edényben felolvasztjuk a margarint. Hozzáadjuk a rizslisztet, elkeverjük, felöntjük rizstejjel, majd simára keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, ízesítjük reszelt cserecsendióval, majd hozzáadunk egy maréknyi reszelt sajtot. Addig keverjük, amíg a sajt felolvad a besamelben.
Egy tepsi aljába kanalazzuk a ragut egy ujjnyi vastagon, egyneletesen, majd ráhelyezzük a lasagne tésztát (nem kell előre megfőzni!). Ezt követi újabb réteg húsos ragu, amelyet megöntözünk besamellel. Eztuán ismét tészta következik, majd húsos ragu és megint a besamel réteg. A végén a húsos ragu kerül a tepsi tetejére, amelyet megöntözünk a besamellel. Rászórjuk a reszelt sajtot és koktélparadicsomokkal díszítjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.