- Egy keverőtálba mérjü a langyos tejfölt, a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk.
- Hozzáadjuk a lisztkeveréket, a sót, a vizet, az olvasztott margarint és egynemű tésztát gyúrunk.
- Szobahőmérsékleten 10 percet pihentetjük, majd rizsliszttel megszórt felületen átgyúrjuk a tésztát.
- A tésztát vékony téglalappá nyújtjuk és lekenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk rusztikusra darabolt medvehagymával. Jobbról és balról hajtogatjuk.
- Újra kenjük le olvasztott margarinnal és szórjuk meg a maradék medvehagymával, majd ismét hajtogatjuk lentről és fentről.
- A tésztát kb. 1-1,5 ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk és tetszés szerinti méretű pogácsákat szaggatunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- Éles késsel berácsozzuk a tetejüket, lekenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
- Szobahőmérsékleten 45 percet kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a gluténmentes íz-lik blogon.