A gluténmentes nokedli elkészítéséhez egy nagy lábosba feltesszük a sós vizet melegedni. Mikor már majdnem forr a víz, összekeverjük a lisztet, a nagy csipet sót, a tojásokat és a vizet. Ezt a masszát ne hagyjuk hosszan állni, nem kell sokáig kevergetni, legyen éppen csak egynemű.
Ezután a nokedlit nokedliszaggatóval a forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Megvárjuk, hogy újra forrni kezdjen a víz, megkeverjük a nokedlit, és kb. fél percig főzzük.
A megfőtt nokedlit egy nagy szűrőbe öntjük, és hideg víz alatt átmossuk. Ha nem fogyasztjuk el rögtön, akkor pár csepp étolajjal keverjük össze, így biztosan nem tapad össze.
Tipp: Koháriné Szabó Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes Íz-lik blogon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.