A tejet és a tejfölt összekeverjük egy tálban. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét behűtjük. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot a tejes-tejfölös keverékbe keverjük, majd lassan adagolva hozzáadjuk a búzadarát is úgy, hogy a massza sűrű, de még enyhén folyós legyen. Kb. 30-50 percre félretesszük.
Pihentetés után hozzáadjuk a felkockázott almát vagy körtét, a citrom reszelt héját, a goji bogyót, a levendulát és a mazsolát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és fellazítjuk vele a búzadarás keveréket.
A masszát egy 15x20 cm-es, kivajazott sütőformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük.
Még forrón meglocsoljuk a levendulasziruppal, és ízlés szerinti ehető virágokkal díszítjük.
Megjegyzés
A levendulaszirupot saját levendulából házilag készítettem, de a goji bogyó is saját termésből való. Bio boltban mindkettő kapható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.