Az öntethez a tojássárgáját enyhén megsózunk, és robotgép habverőjével krémesre keverjük. Az olajat először cseppenként, majd nagyobb adagokban a mártásba dolgozunk. A lereszelt fokhagymával, mustárral, sóval, borssal és ecettel ízesítjük. Mielőtt ráöntenénk a zöldségekre 30 percig, hűtőben állni hagyjuk!
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A karfiolsalátához egy nagy tálba beleöntjük a virágokra szedett karfiolt, a nagyobb darabra vágott répát, a paradicsomot. Megszórjuk a fűszerekkel, majd meglocsoljuk az olajjal, és alaposan összeforgatjuk. A zöldségeket átöntjük a kibélelt tepsibe, lehetőleg úgy, hogy ne fedjék egymást, és 200 fokon 20-25 percig sütjük.
A hagymát vékony szeletekre vágjuk, egy tálba öntjük, majd apróra vágott petrezselymet szórunk mellé. Erre öntjük a sütőből kivett, grillezett zöldségeket. Összeforgatjuk őket, majd leöntjük a hűtőből kivett öntettel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.