A zöldségeket vágjuk nagyobb darabokra. Amelyik hamarabb puhul, az legyen a legnagyobb, a krumpli legyen a legkisebb.
Szórjuk be az összeset sütőpapírral gondosan kibélelt tepsibe, és bőségesen locsoljuk meg olivaolajjal, és fűszerezzük meg.
Lefedjük fóliával, és egy éles késsel lyukakat szúrunk rá, hogy a gőz távozhasson. 220 fokos sütőben 40 percig kell sütni (ha kisebb adagot rakunk be, elég neki 30 perc is).
Ezután kivesszük, és ha a krumpli puha, visszatesszük, és fólia nélkül addig sütjük, amíg megpirulnak a zöldségek.
A csirkét közepes vastagságú szeletekre vágjuk,megfűszerezzük, 10 percet állni hagyjuk. Miközben a zöldségek sülnek, kisütjük wokban, vagy bármilyen hússütésre alkalmas edényben.
A fokhagymás tejföl elkészítése a legegyszerűbb, ezt meg lehet csinálni előző nap is: a fokhagymákat olivaolajon megpároljuk. A végén beledobunk egy leveskockát, ami 1 perc alatt felolvad. Amint felolvad, levesszük a tűzről és alaposan belekeverjük a tejfölbe.
Megjegyzés
Igaz, hogy ez tipikusan kertben grillezős, nyári étel, és faszénen sütve a legfinomabb, de azért megpróbálkoztam vele elektromos grillsütőn is.. Ez is egy olyan recept, amibe bármit bele lehet dobni. Én most így csináltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.