A vöröshagymát, a fokhagymát, és a szalonnát apróra vágjuk. A krumplit kisebb kockákra, a sárgarépát vékony karikákra szeleteljük. A paradicsomot cikkekre vágjuk, a paprika csumáját eltávolítjuk, majd csíkokra vágjuk. A debrecenit (v. virslit) felkarikázzuk.
Egy fazékba beleöntjük az olajat, majd beletesszük az apróra vágott szalonnát (én szeletelt bacont vágtam fel csíkokra), és elkezdjük sütni. (ha zsírosabb a szalonna, akkor nem kell alá olajat önteni!!!!) Pár perc után hozzáadjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd tovább pároljuk. Ezután hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, majd rögtön a felkarikázott kolbászt (v. virslit), és megszórjuk köménymaggal és őrölt borssal. Alaposan összekeverjük, és pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, és a kisebb kockákra vágott krumplit. Megszórjuk pirospaprikával, majd alaposan összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután ízlés szerint sózzuk, majd felforraljuk.
Amikor felforrt, közepes hőfokon főzzük puhára. (én kb. 30 percig főztem, és ezalatt megpuhultak a zöldségek) Tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, majd ízlés szerint rákanalazzunk a tejfölt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.