Elkészítés: Törjük át a túrót, keverjük el a tejjel, majd habosítsuk fel a cukorral. Szórjuk bele a felaprított gyömbért, és tegyük félre a krém 2/3-át. Olvasszuk fel gőz fölött a fehércsokit, rakjunk bele 2 dkg vajat, és keverjük fényesre. Dolgozzuk az 1/3-nyi túróhoz, ez lesz a torta
közepe. Olvasszuk fel az étcsokit a maradék vajjal, ha langyosra hűlt,
keverjük hozzá egyesével a tojássárgákat, majd dolgozzuk hozzá a
túró 2/3-ához, ez lesz a torta alsó és felső része. Verjük habbá egy csipet sóval külön a 4 tojásfehérjét, és külön a 2 fehérjét, majd óvatosan keverjük a többet az étcsokis, a kevesebbet a
fehércsokis túrókrémhez. Béleljünk ki egy formát vizes sütőpapírral,
simítsuk az aljára az étcsokis krém felét, erre a fehér krémet, majd a
maradék étcsokisat. Takarjuk le fóliával, és tegyük hűtőbe 4-5 órára.
Tálalás előtt vegyük ki a formából, szórjunk a tetejére csokiforgácsot,
és vékony szeletekben, hidegen kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.