A hajtogatott túrós pogácsa elkészítéséhez tálban a liszt köré rakjuk a tehéntúrót, a tejfölt, a margarint, valamint az egész tojást. Rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót és a cukrot.
A tésztát jól összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk.Megszórjuk kevés reszelt sajttal és összehajtogatjuk. Ezt 30 percenként még kétszer megismételjük.
Ezután a tésztát lisztezett deszkán kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. A tetejét késsel mintázzuk, bekenjük a tojással, megszórjuk reszelt sajttal, meghintjük sóval és köménymaggal, végül pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Kikent, lisztezett tepsibe helyezzük a pogácsákat, és forró sütőben kb. 15 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.