A toastkenyerek közepét kiszúrjuk egy kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval. Egy nagyobb átmérőjű serpenyőt felhevítünk, meglocsoljuk 2 ek. olajjal, majd beletesszük a lyukas kenyérszeleteket. Ha nem férnek el egyszerre, két részletben sütjük meg.
A lyukakba ütünk egy-egy tojást, és közepes lángon 2 percig sütjük, majd letakarjuk a serpenyőt, és további egy percig hagyjuk a tűzhelyen. A kész pirítósokat tányérra tesszük, a serpenyőt újra felhevítjük.
Meglocsoljuk a maradék olajjal, majd két részletben pirosra sütjük a sonkaszeleteket is. Tálalásnál a tojást sóval, frissen őrölt borssal, snidlinggel ízesítjük. Friss paradicsommal, salátával is tálalhatjuk.
Megjegyzés
Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.