A császárszalonna bőrét levágjuk, és félretesszük. A szalonnát kockákra felvágjuk.
A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a paszternákot és a krumpli megpucoljuk, majd ízlés szerint felvágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát is apróra vágjuk.
Egy edénybe beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és elkezdjük sütni. Amikor már kezd színt kapni, hozzáadjuk a vöröshagymát és együtt pároljuk pár percig. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a feldarabolt zöldségeket is, az előzőleg levágott szalonnabőrt, majd alaposan összekeverjük, és szintén pároljuk pár percig.
Amikor a zöldségek már kellően megpárolódtak megszórjuk a pirospaprikával, majd alaposan összekeverjük, és felöntjük a vízzel. Ezután ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket, majd félpuhára főzzük a zöldségeket. Utána beletesszük a felkockázott krumplit, ha szükséges még utána ízesítsünk, majd készre főzzük a levest.
Közben elkészítjük a nokedlit. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az egész tojást, és elkezdjük kanállal összekeverni. Keverés közben, apránként hozzáadunk annyi vizet, hogy egy sűrűbb masszát kapjunk. Ezután a forrásban lévő levesbe, kiskanállal beleszaggatjuk a nokedlit, majd megvárjuk még feljön a leves tetejére, és pár percig főzzük még .
Tálaláskor a levest tányérokba merjük, ízlés szerint tejfölt is kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.