A tésztához gépi habverővel elkeverjük a margarint a kristálycukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgájákat is. A sütőporral elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáljuk, ízesítjük pici sóval, majd hozzáöntjük a margarinos-tojásos masszát.
Egynemű tésztává dolgozzuk, miközben foylymatosan újralisztezzük a deszkát, hogy a tészta ne tapadjon.
A töltelékhez a pudingporokat lábasba szórjuk, hozzáadjuk a cukrot, majd a tejet is apránként, csomómentesre keverve, és a szokott módon sűrű pudingpot főzünk belőle. Még forrón hozzákeverjük a tejfölt.
A tojások fehérjéből verjünk kemény habot, majd a tejfölös pudinghoz adjuk, nem keverő, inkább csak átforgató mozdulatokkal, hogy ne törjük össze a habot. A tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A tésztát kb. 60-40 % arányban két részre osztjuk. A sütőt előmelegítetjük180 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral, a nagyobbik tésztacipót kissé kinyújtjuk, majd átemeljük a tepsibe és kézzel nagyjából egyforma vastagságban eloszlatjuk a tepsi alján. Erre kerül a töltelék. A kisebbik tésztacipót ráreszeljük a töltelékre, vagy csak vékonyra kinyújtva befedjük vele.
Az előmelegedett sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, szórjuk mega a tetjét porcukorral, majd kockára vágva tálaljuk.
Megjegyzés
Sajnos nekem nem volt elég hideg a reszelni való tészta, és így egybeolvadt, úgyhogy legközelebb a hűtőbe teszem fél órára, hogy szép,morzsás süti legyen a végeredmény! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.