A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojásfehérjéket a cukorral habosra keverjük (kb. 6-8 perc gépi habverővel). Hozzáadjuk az étolajat, a tojások sárgáját, a sót, majd végül a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet óvatosan hozzákeverjük úgy, hogy habos maradjon.
Egy mély tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben körül-belül 20-25 perc alatt megsütjük. Ha megsült a tészta kihűtjük, majd lapjában ketté vágjuk.
A krémhez a pudingporokat a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre felfőzzük, és lehűtjük.
Közben a vajat a cukorral habosra kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, félretesszük.
A piskóta alsó részét egy tálcára helyezzük, a krém 2/3-át rákenjük, majd rátesszük a felső lapot. A felvert tejszínt hozzákeverjük az 1/3-ad pudingkrémhez, majd a sütemény tetejére kenjük.
Megszórjuk színes kókuszreszelékkel és a tojásokkal díszítjük. Hűtőbe tesszük, jól lehűtjük. Kockákra vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.