Az édesburgonyát lesikáljuk, megmossuk és ujjnyi vastag hasábokra vágjuk. A keményítőt tálban elvegyítjük a pirospaprikával és a szódavízzel. A burgonyahasábokat nagy nejlonzacskóban összeforgatjuk a paprikás masszával, majd rácson eloszlatjuk, és szikkadni hagyjuk kb. 1 órát.
A mártogatóshoz a forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A megtisztított fokhagymagerezdeket keverőpohárba dobjuk. Ráöntjük az olajat, hozzáadunk egy kevés citromlét, és kb. 20 másodpercig pihentetjük. Ezután a pohár aljáig lenyomott botmixerrel elkezdjük pépesíteni, majd az eszközt lassan egyre feljebb emeljük. Az így kapott sűrű szószt sóval, borssal, reszelt citromhéjjal és tetszés szerint aprított korianderzölddel ízesítjük.
A panírhoz a tálba ütött tojásokat villával felhabosítjuk. A lisztet és a morzsát külön-külön tálcára vagy lapostányérra szórjuk. Fritőzbe vagy nagyobb edénybe bőven olajat öntünk, és felhevítjük 175 fokra.
Közben a halfiléket 12 cm hosszú rudakra vágjuk, és a lisztbe forgatjuk. A felesleges lisztet leütögetjük. A rudakat áthúzzuk a tojáson, majd finoman a morzsába nyomkodjuk.
A burgonyahasábokat a forró olajban sütjük 6-8 percig, majd lecsepegtetjük. Végül egy tálban megsózzuk, és melegen tartjuk.
A panírozott halrudacskákat is ropogósra sütjük az olajban 3-5 perc alatt. Az édesburgonyával és a fokhagymás mártogatóssal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.