A bucikhoz elvegyítjük a lisztet az instant élesztővel, hozzáadjuk a joghurtot, 2 db elhabart tojást, az olajat és a sót. Apránként hozzáöntjük a meglangyosított tejet, és közepesen kemény, sima tésztává gyúrjuk. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
Ezután átgyúrjuk a tésztát, és 5 egyenlő részre osztjuk, és mindből gombócot formázunk. A bucikat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük elegendő helyet hagyva közöttük! Letakarva további 30 percig kelesztjük a zsemléket.
A bucik tetejét a maradék, egy kevés vízzel elhabart tojással megkenjük, megszórjuk a szezámmaggal, és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
A darált húst sózzuk, borsozzuk, és 5 db pogácsát formázunk belőle, majd alufóliába csomagolva, 15 percre a fagyasztóba tesszük őket. Serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, és közepes lángon aranybarnára sütjük rajta a húspogácsák mindkét oldalát. Azután sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni őket.
A túrókrémhez összekeverjük az áttört túrót a sajtkrémmel, a felaprított újhagymával és egy kevés sóval.
A bucikat vízszintesen kétfelé vágjuk. Az alsó felükre néhány salátalevelet teszünk, 1-1 db húspogácsát, néhány szelet paradicsomot és uborkakarikát, majd rákanalazzuk a túrókrémet. Végül mindre rátesszük a tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.