A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, és futtassuk fel. A dagasztó tálba mérjük a kétféle lisztet, sót, olajat, tojást, joghurtot.
Hozzáöntjük a felfuttatott élesztős tejet és 5-10 perc dagasztjuk, majd 1-1,5 órán át hagyjuk kelni a tésztát.
8 egyenlő részre osztjuk a megkelt tésztát. Egyenként kigömbölyítjük a tésztadarabokat. Lisztes kézzel lenyomkodva, ellaposítva őket 1,5-2 cm vastagra nyújtva, sütőpapíros tepsire tesszük mindet, kb. fél órát hagyjuk kelni.
Ha megkeltek, a kikevert tojással megkenjük őket és szezámmaggal/lenmaggal megszórjuk a tetejüket.180 C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a korongokat.
A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, fűszerezzük: 2-mokkáskanálnyi borsot szórunk bele, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a 2 evőkanál mustárt, a tojást, majd kanalanként a 3-4 evőkanál paradicsompürét.
A masszát összegyúrjuk, majd 8 darab pogácsát formázunk belőle. Egy teflont kissé megolajozunk, és kis lángon, lassan, mindkét oldalát 8-8 perc alatt pirosra sütjük.
A bucikat kettévágjuk, beletesszük a húspogácsákat és salátával, hagymával, paradicsommal megtöltjük. Mustár, ketchup elengedhetetlen kellék, azonban figyeljünk oda hogy ezek is Gm-ek legyenek!
Megjegyzés
Ez a változat sokkal finomabb, mint a boltban kapható buci, illetve hús, és 100%-ban biztos, hogy Gm! Ráadásul lényegesen olcsóbb is! A buci egyéb szendvicshez is választás!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.