A tököt meghámozzuk, a cukkinik végeit levágjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük őket. A hagymát, a petrezselymet és a rozmaringot finomra aprítjuk.
Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a tököt és cukkinit, megszórjuk a tárkonnyal, majd sózzuk, borsozzuk, néhány perc főzés után pedig felöntjük a zöldséglevessel.
Amíg megpuhulnak a zöldségek, a tejfölt elkeverjük a keményítővel és a pestóval, majd hozzáadjuk az aprított zöldfűszereket is. Kb. 10-12 percnyi főzés után behabarjuk a főzeléket a pestós tejföllel, majd miután levettük a tűzhelyről, hozzáadjuk a citromok levét.
Néhány órára a hűtőbe tesszük, végül bazsalikomlevéllel, rozmaringgal és egy kis tejföllel tálaljuk.
Megjegyzés
Ezt a főzeléket érdemes határozottabban fűszerezni, mert ha kihűl, jelentősen tompulnak az ízek.
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.