A hólabda elkészítéséhez a porcukrot kikeverjük a forró vízzel, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros-tojássárgás masszához adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.
Zsírozott tepsibe simítjuk, és mint a piskótát, 100 fokon, 15-20 percig (tűpróbáig) sütjük. Közben lehetőség szerint ne nyitogassuk a sütő ajtaját.
A krémhez a tejből és lisztből pépet főzünk. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajat.
A kisült tésztát két lapba vágjuk, fánkszúróval korongokat szúrunk ki belőlük. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd az oldalát is bevonjuk a krémmel. Végül a kókuszreszelékbe forgatjuk a hólabdákat.
Fontos, hogy a kókuszreszelék csak a hólabdák oldalára kerüljön. Igaz, kissé időigényes, de nagyon mutatós és finom sütemény. A receptet Riina, a fotót Steffkóc küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.