A darált húst megsózzuk, megborsozzuk és diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A paprikát is felkockázzuk.
Serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk benne a húsgombócok minden oldalát. Kiszedjük őket egy tányérra.
Ugyanabban a serpenyőben, amiben a gombócok sültek, megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát, és megsózzuk, -borsozzuk, valamint megszórjukcsilivel. 2-3 percig pároljuk, majd ráöntjük a paradicsomot.
Visszatesszük a gombócokat, és néhány percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Megszórjuk aprított petrezselyemmel.
Tálaláshoz a zsemléket félbevágjuk, mindkét oldalukat megpirítjuk,majdráhalmozzuk a gombócokat a szósszal együt, és teszünk belekevésrukkolát is.
Megjegyzés
Tipp:
A passzírozott paradicsom helyett használhatunk összeturmixolt konzerv- vagy érett, friss paradicsomot is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.