Pizza tésztához feloldjuk a cukrot a tejben majd hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztbe beletesszük a tojást, hozzáadjuk a sót, az olajat. Az olajból 1 evőkanállal félreteszünk.
A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt és kb 1-1,5 dl langyos vizet, majd a tésztát összedagasztjuk, míg az edény falától el nem válik.
A félretett olajjal a tésztát megkenjük és 40-50 percig pihentetjük letakarva, meleg helyen. Ezután ujjnyi vékonyra nyújtjuk!
Ezt a pizzát akkor készítem el, amikor sok főtt hús marad meg. Ezt most csirke illetve csirke aprólékból készítettem. A főtt húsokról eltávolítom a csontokat, mindet, majd összedarálom 1-2 fej vöröshagymával vagy lila hagymával, ízlés szerint tisztított fokhagymával. Ízesítem még sóval, borssal, pirospaprikával, delikáttal, pizza fűszerkeverékkel és annyi olajjal, hogy ne legyen száraz, majd jól összedolgozom.
A pizzatésztát 3 részre osztom - téglalap alakúra nyújtom és a töltelék egy részét ráteszem, majd felsodrom és ujjnyi vastagra vágom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.