Felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt a cukorral édesített langyos tejben. Lereszeljük a sós vízben megfőzött, majd kihűtött krumplit. Nagy tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót, majd hozzárakjuk a krumplit, az olvasztott vajat és a felhabosodott élesztős tejet.
Jól kidolgozzuk; közepesen lágy tésztát kell kapnunk, ha szükséges, kis liszttel vagy vízzel korrigálhatjuk az állagát. A masszából cipót formázunk, tálba rakjuk, letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
Utána enyhén lisztezett deszkán vastagra nyújtjuk. A tetejét éles késsel bekockázzuk, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kivágjuk. Papírral bélelt sütőlemezre tesszük, és lekenjük a felvert tojással, majd hagyjuk még egy kicsit kelni. Eztán 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Frissen az igazi.
Megjegyzés
Tusák Béláné Fränkl lIona receptje. Recept és fotó: Vidék íze.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.