A vajat kikeverjük a cukorral és hozzáadjuk a tojást. Beleszitáljuk a lisztet és a sót. Ez mind mehet aprítógépbe, majd annak segítségével homogén tésztává dolgozzuk. Betesszük egy kis időre a hűtőbe, hogy a vaj visszadermedjen. Ezt követően kivesszük, kinyújtjuk, és 36 db kis kört vágunk ki belőle és belenyomkodjuk a tarte formákba. Ezután újra visszatesszük 30 percre a hidegre, majd 170 fokra előmelegített sütőben maximum 15 percig sütjük.
Elkészítjük a citromkrémet. Felmelegítjük a citromlevet a fele cukorral. A cukor másik felét kikeverjük a tojással, majd ameleg citromlébe keverjük, ésvisszatesszük a tűzre. 2 percig folyamatosan kevergetjük, nehogy a tojás kicsapódjon. Levesszük a tűzről, és pihenni hagyjuk. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a vajat, és teljesen lehűtjük.
A meringue-hez 117 fokra felmelegítjük a cukrot a vízzel. Közben a tojásfehérjét elkezdjük verni. Ha elkészült a cukorszirup, akkor hozzákeverjük a tojásfehérjéhez. Ha túl lágy lenne, adunk még hozzá porcukrot.
A fele adag tésztakörre nyomunk a meringue-ből és megpörköljük cukrászfáklyával. A másik felére a tésztáknak citromkrémből megfelelő mennyiséget teszünk, és mint egy kekszet, egymásra illesztjük őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.