A tésztához a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet, sót, mandulalisztet, porcukrot összeszitáljuk.
A vajból kb a felét keverjük bele a lisztes keverékbe, közben hozzáadjuk a tojást, összedolgozzuk majd a maradék vajat is belekeverjük.
A tésztamennyiségnél felezünk, hiszen fele sima, fele kakaós lesz. A kakaós alappal ugyanígy járjunk el, csak ott a kakaópor mennyiségével kevesebb lisztet adjunk hozzá. (A sima alapra kerül majd a pekándiós töltelék, a kakaósra pedig a szilva.) A tésztát átgyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
A habcsókhoz a tojásfehérjéket a kristálycukorral és a sóval 70 fokig melegítjük vízgőz fölött. Ekkor elkezdjük kihabosítani, közben apránként hozzáadjuk a borkősavat, amivel még stabilabbá tesszük a habot.
A habcsókok egy része fáklyával pirított lesz, a másik része habcsók. A pekándiós habcsókra szirom csővel húzzuk a habot és megpirítjuk. A szilvás tartra pedig rásütjük a habcsókot.
A szilvás krémhez mindent egy lábasba teszünk, és lassú tűzön sűrűre főzzük.
A pekándiós krémhez tojást a cukorral kikeverjük. A csokit és a vajat felolvasztjuk. A pekándiót ledaráljuk. A narancshéját lereszeljük. A csokoládés keveréket a tojásos keverékhez adjuk, átkeverjük, beletesszük a pekándiót, a sót, a fahéjat, a narancshéját és a mézet. Ezzel töltjük meg a tart tésztát, rá a tojáshabot, és így sütjük készre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.