170 fokra előmelegítjük a sütőt. A tojásfehérjéket felverjük a sóval, citromlével, sütőporral, a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, a vanília aromát, a tojások sárgáját és az olajat.
Megfelezzük a tésztát és 170 fokon 2 egyforma szögletes tortaformában megsütjük. Kb. 30 perc alatt sül meg, de tűpróbával ellenőrizzük.
Amíg sül, elkészítjük a pezsgőkrémet. A tojások sárgáját, a cukrot és a vanília kikapart belsejét habosra keverjük. Vízgőz fölött melegítjük, fokozatosan adjuk hozzá a pezsgőt állandó keverés mellett. Ha kemény habot kapunk, levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük. Amikor kihűlt, fellazítjuk habverővel a mascarpone-t. Beleforgatjuk a pezsgőhabot és hűtőbe tesszük. A teljesen kihűlt piskótát visszatesszük egy tortaformába és megtöltjük a pezsgőhabbal. Fagyasztóba tesszük.
Amíg hűl, elkészítjük a fehércsoki ganache-t. A tűzhelyen felmelegítjük a csokoládét és belekeverjük a tejszínt, folyamatos keverés mellett. Ezt is hűtjük.
Amíg hűl, elkészítjük az izomalt díszt. Az izomaltot 190 fokra felhevítjük, fekete ételfestékkel színezzük, szilikonlapra öntjük, egy részéből pezsgőspoharat formázunk (ha van ilyen szilikonformánk).
Elővesszük a betöltött piskótát a hűtőből. Bevonjuk a ganache-sal és ismét nagyon hidegre hűtjük.
Elkészítjük a fehércsoki bonbonokat. Temperáljuk a fehércsokit, belekenjük a bonbonformába, morello meggyel töltjük, majd lezárjuk fehércsokival és hűtőbe helyezzük. Ha minden elem elég hideg, tálalunk. Összetörjük a megkötött izomalt díszt, ráhelyezzük a torta tetejére.
A bonbonokat arany spray-vel lefújjuk, ha van bársony spray-nk, akkor díszíthetjük vele a tortánk külsejét, vagy akár az izomalt díszeket is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.