A langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
Az élesztős tejhez adjuk a tojást, a cukrot és az olvasztott vajat, és alaposan elkeverjük. A lisztet összekeverjük a sóval.A nedves hozzávalókhoz két részben hozzáadjuk a lisztet, majd összegyúrjuk a tésztát.
A tésztát meleg helyen fél órát pihentetjük.Ha a tészta a duplájára dagadt, ujjnyi vastagra gyúrjuk. Egy 7 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk, majd a kisebb, 2 cm-es szaggatóval lyukakat szaggatunk a közepébe.Lefedjünk és 15 percig pihentetjük.
Közben az olajat 180 fokra melegítjük.A fánkokat fél-fél percig mindkét oldalukon megsütjük.
Miközben kelnek a fánkok elkészítjük a töltelékeket. A vaníliakrémhez a vanília magját kikaparjuk és hozzáadjuk a tejhez és tejszínhez. Felmelegítjük, de nem kell, hogy forrjon.
A tojást, a keményítőt és a cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a meleg tejet, és visszarakjuk a tűzre, majd lassú tűzön addig melegítjük, amíg be nem sűrűsödik.
Levesszük a tűzről, átöntjük egy hideg edénybe és lefedjük fóliával, majdhűtőbe tesszük.
Az epret megmossuk, felkockázzuk. A bazsalikomot felaprítjuk. Egy edényben, 2 evőkanál cukorral elkezdjük összemelegíteni az epret, majd amikor felforrt, hozzákeverjük az egy evőkanál cukorban elkevert pektint és néhány percig forraljuk, a végén beledobjuk a bazsalikomot.
A kétféle csokit vízgőz felett felolvasztjuk. A fehér csoki felét rózsaszíne színezzük.
A megsült fánkokat az oldalukon kilyukasztjuk és betöltjük az epres és vaníliás krémekkel.
A vaníliás fánkok tetejét étcsokiba mártjuk. Az epresek egy részét a fehér a másik részét a rózsaszín csokiba mártjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.