A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Forró víz felett egy fém lábosban összeolvasztjuk a csokoládét a vajat és a mogyoróvajat. Amikor elolvadt, levesszük a vízről, és simára keverjük.
Atojássárgáját a cukorral habosra keverjük kb. 1 perc alatt, majd 3 adagban hozzákeverjük a csokoládés mixhez. A tejszínhabot elkezdjük felverni, majd mikor már szilárdulni kezd, 4 részben hozzákeverjük a csokoládés keverékhez. Miután ez megvan, beleöntjük a tepsibe és hagyjuk kihűlni, megdermedni.
Amíg hűl elkészítjük a mázat. Egy nagy tálba rakjuk a hozzávalókat és ugyanúgy víz felett összeolvasztjuk őket. Kicsit állni hagyjuk, majd amikor a terrine már kihűlt, bevonjuk vele a süteményünket.
Gőz fölött étcsokoládét melegítünk, majd kis levélmintát alakítunk ki belőle. Ez lesz a dekorációja a terrinenek.
Cukrot hevítünk, és beleforgatjuk a mogyorót, hogy karamellréteg keletkezzen a felületén, majd egy tálra szedjük. Ha megszilárdult, összetörjük, és ezzel is dekoráljuk a süteményünket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.