A karalábékat meghámozzuk, közepüket kis kanállal kivájjuk. A kiszedett darabokat nem dobjuk ki, hanem félre tesszük. A darált húst jó alaposan összekeverjük az aprított vöröshagymával, fokhagymával, tojással, rizzsel és a fűszerekkel (kivéve az ételízesítő). Ezt a masszát beletöltjük a karalábékba.
Egy nagyobb fazekat megtöltünk félig vízzel, beleszórjuk a kivájt karalábé darabokat, majd a tetejére helyezzük a töltötteket. Felengedjük annyi vízzel hogy ellepje és ételízesítőt szórunk a vízbe. Hagyjuk felforrni, majd közepes lángon kb. 1 órán át főzzük.
Ha a hús megpuhult, kiszedjük a töltött karalábékat és a főzővizet natúr joghurttal és liszttel behabarjuk. Felforraljuk, ízesítjük a levet, ha szükséges, majd ismét vissza helyezzük a töltött karalábékat és egyet forralunk rajta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.