A szalonna bőrét levágjuk, és felkockázzuk. Üvegesre vagy ropogósra pirítjuk (ki, hogy szereti). A vizet a sóval felforraljuk, majd takarék lángon beleszórjuk a kukoricadarát, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett megfőzzük. Ha kész, félretesszük.
A szalonna kisült zsírjával kikenünk egy jénait. Beleöntünk egy kevés puliszkát, majd nagy lyukú reszelővel ráreszelünk egy adag juhtúrót. Megkenjük tejföllel, és megszórjuk a szalonnával. Ezután ismét puliszkát öntünk rá, és így folytatjuk a rétegezést, amíg minden alapanyag el nem fogy. A tetejére puliszkát teszünk, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Végül 150 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Mivel én Erdélyben születtem, ezért nem volt nehéz kitanulnom ezt a receptet, bár én egy kicsit átformáltam a családom ízlésére, de nagyon remélem, nektek is ízleni fog. Azért használok 2 l vizet, mert én nem szeretem túl keményen a puliszkát, ez a víz mennyiség pont jó a 1/2 kg darához. Fogyasszátok egészséggel, és jó étvágyat hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.