A kacsanyakat és a szárnytőt gondosan megtisztítjuk, majd egy lábasba tesszük, és kissé lepirítjuk a felforrósított olajon.
A zöldségeket meghámozzuk. A hagymát félbevágjuk, a kétféle répát felkarikázzuk. A zellert, a karalábét és a burgonyát felkockázzuk, majd mindent a húshoz adunk a leveskockával együtt. Kevergetve pirítjuk 1-2 percig, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a babért meg a csilit, majd közepes lángon, lefedve kb. 90 percig főzzük.
Tálalás előtt felforraljuk a levest, és kifőzzük benne a cérnametéltet. Végük pedig a leöblített, finomra aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.