A tojást összekeverjük a mézzel, a cukorral és a vajjal. Ezután a lisztbe keverjük a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát, majd a tojásos masszához keverjük. Legalább 60 percre a hűtőbe tesszük pihentetni a tésztát.
Ezután a tésztát kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra, formákkal kiszaggatjuk, a tetejét lekenjük a tojásfehérjével, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt készre sütjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral, majd habzsákba töltjük, és ezzel díszíthetjük a kihűlt mézeskalácsokat.
Megjegyzés
Nálunk nem múlhat el ünnep mézeskalács nélkül. Még finomabb lesz, ha 1 éjszakát áll a hűtőben!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.