A meggyet kimagozzuk, lecsepegtjük. A tepsit vastagon kikenjük vajjal, megszórjuk liszttel, és felhasználásig a fagyasztóba tesszük.
Először a karamellt készítjük el. A kristálycukrot egy serpenyőben szép arany barnára olvasszuk. A tűzről lehúzva ráöntjük a tejet. A lángra visszatéve addig kevergetjük, míg teljesen felolvad, ezután kihűtjük.
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáöntjük a karamellt, majd az olvasztott vajat. Végül a sütőporral elkevert lisztet és a sót egy fakanállal hozzáforgatjuk. A masszát a jó hideg tepsibe öntjük, és megszórjuk a meggyel.
180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. A sütőajtót résnyire kitámasztjuk sütés közben. Erre alkalmas a keverő pálcánk ,amit a sütő ajtó felső sarkába helyezünk be. A megsült süteményt kihűtjük.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, majd simára keverjük. A süteményt az olvasztott csokoládéval bevonjuk, pirított mandulaforgáccsal megszórjuk. A csokoládé dermedése után tetszőlegesen szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.