Az apróra vágott spárgatököt, hagymát és az almát egy nagy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a mazsolát, a datolyát, a cukrot, a sót, a gyömbér és a fűszerkeveréket, majd ráöntjük a maláta ecetet és jól összekeverjük.
Gyakori kevergetés mellett, közepes lángon rotyogtatni kezdjük. Amikor forrni kezd, levesszük a hőmérsékletet és alacsony fokozaton, másfél-két órát főzzük.
Ezután leszűrjök a folyadékot, és a chutney-t sterilizált befőttes üvegekbe adagoljuk.
Száraz, hűvös helyen 12 hónapig is elállnak. Felbontás után 1 hónapig még hűtőben tárolható.
Katalin hercegné egy interjúban árulta el 2017-ben, hogy ezt a különleges spárgatökös finomságot adta néhány éve ajándékba II. Erzsébetnek karácsonyra. A Middletone családban régi hagyományos, hogy ilyen különlegesség kerül a kamra polcaira. A hozzávalókból 8 üvegnyi chutney jön ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.