A kapros tökfőzelék elkészítéséhez a gyalult tököt 1 liter forrásban lévő, enyhén sós vízbe dobjuk, és 2-3 percig főzzük. A tököt leszűrjük, és a főzővizet félretesszük.
Az apróra vágott vöröshagymát, a t. v. paprikát és a fokhagymát olajon üvegesre pirítjuk. Felöntjük 2 dl főzőlével, és 10 percig főzzük. Ha megfőtt, egy botmixerrel pürésítjük, majd 5 dkg hideg vajat és 2 ek tejfölt adunk hozzá, és tovább turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint almaecettel is ízesíthetjük. Ha kell, egy kis főzőlével higítjuk.
A friss kaprot apróra vágjuk, és a tökkel együtt a pürésített alapba helyezzük, forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről.
A grillkolbászt megszurkáljuk, és egy kevés olívaolajon megsütjük. A sütés vége felé friss rozmaringot szórunk mellé.
Levesszük a tűzről. Dobunk mellé 1 ek vajat, és megszórjuk füstölt paprikával, és gyors mozdulatokkal az egészet elkeverjük.
A főzeléket tányérba szedjük, a kolbászt ráhelyezzük és a füstös-rozmaringos paprikás vajjal meglocsoljuk. Friss kenyeret kínálunk mellé.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a kapros tökfőzelék grillkolbásszal, rántás nélkül:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.