A megpucolt és felaprított hagymát 2 ek felforrósított olajon megdinszteljük. Ha már üveges, hozzáadjuk a gyalult tököt. Megsózzuk ízlés szerint, majd felöntjük egy kevés vízzel, és fedő alatt pároljuk.
Közben egy kisebb serpenyőben elkészítjük a paprikás rántást: a maradék olajon - állandó keverés mellett- aranybarnára pirítjuk a lisztet. A tűzről lehúzva beleszórjuk a pirospaprikát, és simára keverjük.
Ha már megpuhult a tök, hozzákeverjük a rántást, a finomra aprított kaprot és a tejfölt. Felforraljuk, és pár perc főzés után levesszük a tűzről.
A fasírthoz a darált húst a kezünkkel alaposan összegyúrjuk, majd a hozzáadjuk a felvert tojást, a felaprított és megdinsztelt hagymát és a zúzott fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Összegyúrjuk, és ha szükséges, hozzáadagolunk egy kevés lisztet.
Pingponglabda méretű golyókat gyúrunk a masszából, majd mindet meghempergetjük a lisztben. Végül forró olajban ropogósra, aranybarnára sütjük. A fasírtot a tökfőzelék feltétjeként tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.