Kis pudingformákat vagy bögréket hideg vízzel kiöblítünk, és hűtőben jól lehűtjük őket.
A zselatint összekeverjük a befőttlé harmadával, és kb. 10 percig állni hagyjuk, hogy kissé megduzzadjon. Utána hozzákeverjük a megmaradt befőttlét, és folyamatosan kevergetve felmelegítjük, amíg a zselatin teljesen felolvad.
Ha már kissé kihűlt, hozzákeverünk 1 evőkanál pálinkát, és vékony réteget öntünk a hideg formákba. Ha lehűlt és megkötött, ráhelyezzük a felezettbarackokat, mindegyik közepében egy mandulaszemmel, majd óvatosan elosztjuk rajtuk a maradék gyümölcskocsonyát, és hűtőbe tesszük.
A pudingporhoz hozzákeverjük a cukrot, majd apránként a hideg tejet, hogy csomómentes legyen, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről. Egy fél barackotapró kockákra vágunk, összekeverjük a pudinggal, és megtöltjük vele a formákat. Hűtőszekrényben dermesztjük.
Tálalás előtt meleg vizet folyatunk a formára, a tartalmát desszerttányérra borítjuk. A baracklekvárt kevés meleg vízzel hígítjuk, pálinkával ízesítjük, és a puding köré öntjük.
Megjegyzés
Ha van kedvünk, süthetünk vékony piskótát, amiből a pudingokhoz talpat szaggatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.