A káposztát, nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, kissé megsózzuk, egy darabig állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk a levét és serpenyőben 2 evőkanál olajon megpirítjuk, megszórjuk őrölt borssal, és ha még szükséges utána sózunk. Hagyjuk kihűlni.
A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, miután megfőtt, meghámozzuk, összetörjük és hagyjuk kihűlni. A lisztet hozzászitáljuk a tört burgonyához, és hozzáadjuk a langyosra hűlt káposztát is. Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztes burgonyához, beletesszük a tojássárgákat, a tejfölt, kevés sót, borsot, vigyázva nehogy túl sok legyen, mert a káposzta is sózva, borsozva van.
Összegyúrjuk, bedagasztjuk a tésztát, kb. 45-50 percig letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Miután megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk.
A kecskesajtból kisebb darabokat vágunk, ráhalmozzuk (egyenlő távolságra egymástól) a tészta egyik felén. A metélőhagymát apróra vágva, mindegyik sajtkupac tetejére teszünk egy kicsit, majd a tészta másik felét ráhajtva, a sajthalmok körül, kisebb fánkszaggatóval kiszaggatjuk, a széleit összedolgozzuk, és sütés előtt 15 percig pihentetjük.
Nem túl forró olajban. mindkét felüket aranybarnára sütjük. Miután megsültek, papírtörlőre szedjük. Tálaláshoz a zöld fűszereket összeaprítjuk, belekeverjük a tejfölbe (vagy joghurtba) picit sózzuk, borsozzuk és a fánkok mellé tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.